ABC LEASE PARTNER UIT DE STARTBLOKKEN

jul 24, 2020 | Nieuws

De introductie van ABC Lease Partner werd mede door de coronaperikelen vertraagd, maar het leaseconcept waarmee het universele autobedrijf lokale zakelijke klanten, lees: het mkb, zowel full operational als financial lease kan aanbieden, staat.

Belangrijk is dat de sturing ten aanzien van onderhoud, reparaties, banden en zelfs schadeherstel via de betreffende ABC Lease Partner verloopt. Op die manier blijft de leaseklant behouden voor het autobedrijf dat ook de leaseaanbieding heeft gemaakt. De eerste ABC Lease Partners zijn inmiddels enthousiast aan de slag gegaan.

Hugo Lijding, van Bosch Car Service Paul’s Garage en A.A.S. Autoschade Centrum, beide in Hilversum, ziet meerdere voordelen in het concept ABC Lease Partner. “Ik vind het belangrijk dat we onze lokale B2B-klanten nu uit de eigen dienstenportfolio leaseaanbiedingen kunnen doen. Zo houden we voor een deel de regie, zeker ten aanzien van de aftersales. Voor het schadeherstelbedrijf kan ik nu bij het concept ABC Lease Partner ons vervangend vervoer onderbrengen. Verder denk ik dat we in staat zullen zijn ook speciale leaseafspraken te maken. Wij krijgen via het schadebedrijf weleens een aanvraag die we tot nu toe alleen extern konden invullen. Nu kunnen we er zelf mee aan de slag.”

Marketing

Voor Johan Otten van Vakgarage Lamme uit Loosdrecht biedt ABC Lease Partner de kans om meer te profiteren van de mogelijkheden ten aanzien van regionale marketing. “Door de ondersteuning aan het concept van universele autobedrijven in de regio creëren we schaalvoordeel. Het geeft ons een onderscheidende propositie in de markt, zowel richting het lokale mkb als de consument.”

Een ander voordeel van ABC Lease Partner is voor Otten de binding tussen de deelnemende autobedrijven. “Ondernemers praten graag met ondernemers. We komen bij ABC regelmatig bij elkaar en wisselen ervaringen in de regio met elkaar uit.”

Bert Sessink van Bosch Car Service Abcoude is bekend met de leasewereld omdat hij in verhouding veel zakelijke klanten in de werkplaats krijgt, maar zelf leaseaanbiedingen maken deed hij tot nu toe niet. “Ik heb ABC Lease Partner omarmd omdat ik ervan overtuigd ben dat het oppakken van een nieuwe activiteit altijd nieuwe klanten brengt. Bovendien zie ik een kans om het lokale mkb van dienst te zijn. Wat me ook aanspreekt aan ABC Lease Partner-concept is de mogelijkheid om leaseaanbiedingen met occasions te maken. Ik weet zeker dat het in eigen beheer beslissingen kunnen nemen omtrent uit te voeren ROB-activiteiten de binding met de klant versterkt.”