LEASELABEL VOOR DE UNIVERSEEL

apr 10, 2019 | News

Dinsdagavond 9 april werd tijdens een bijeenkomst van de Automotive Business Club in Eemnes het label ABC Lease geïntroduceerd. Hiermee kunnen universele autobedrijven, lokaal hun eigen leaselabel aan de zakelijke klanten aanbieden. Het kan gebruikt worden voor zowel nieuwe personen- en bestelauto’s als occasions.

ABC Lease is een full operational leaseconcept, waarbij de potentiële zakelijke klant via de ABC leaseconfigurator zijn of haar auto volledig zelf kan samenstellen.

Aftersales
Universele autobedrijven zijn voor de aftersales steeds vaker een partner van een landelijk opererende leasemaatschappij. Dat biedt werkplaatsomzet, maar zorgt ook voor een andere binding met de klant, de berijder. Bovendien moet, afhankelijk van de afgesloten service level agreement, een deel van de aftersalesmarge worden afgestaan aan de lessor. Met ABC Lease houdt het autobedrijf de regie, zorgt het zelf voor het gehele ROB-traject (inclusief schadeherstel), bepaalt het zelf de aftersalestarieven en hoeft het geen marge af te staan.

Gevelbord
Uiteraard zal het autobedrijf actief de leaseformule uit moeten dragen naar de lokale zakelijke markt. Daarvoor is onder meer een gevelbord beschikbaar.

De Automotive Business Club is een initiatief van Full Fource- en Vroaam-grossier Eurami Automaterialen uit Naarden, dat inmiddels ook door een aantal andere grossiers wordt omarmd. De Automotive Business Club heeft tot doel om de binding tussen de grossier en de universele autobedrijven te versterken door het aanbieden van een groeiend portfolio diensten die normaal gesproken niet direct tot de standaard grossiersactiviteiten behoren.